Når man skal vaske vinduer, så er der en masse små finter, som de fleste desværre ikke kender til. Det giver en masse ekstraarbejde, der kan spares ved hjælp af nogle få simple tips.

Vinduespudsning er generelt ikke nogen helt nem affære, og skal man op i højderne, er det oftest en god ide at få professionel hjælp. Derfor er der her 6 nemme tips, der kan gøre din næste vinduespudsning meget nemmere og give et mere skinnende resultat.

Vil du gerne slippe for selv at lave arbejdet og bor du f.eks på Sydsjælland, så kan jeg anbefale dig en vinduespudser i Køge der kører på en stor del af Sydsjælland. Bor du et andet sted i landet, så kan du lave en hurtig søgning på Google. Du skal bare huske at inkludere bynavnet i din søgning efter en vinduespudser.

  1. Rent køligt vand.

Ideen om at man skal bruge varmt vand, er en myte, der desværre også betyder at vandet hurtigere fordamper og det efterlader spor på ruden. Brug derfor køligere vand. Dernæst skal du også overvej at skifte vandet ud efter 5-6 vinduer alt efter, hvor beskidte de er. Alternativt kan man køre en ekstra spand ved siden af, som man bruger til rammerne og karmen. På den måde kan man fjerne det værste skidt med den første. Der er det blot vigtigt at man har forskellige børster eller hvad man nu bruger til rammerne, så de ikke bliver svinet til på den måde.

  1. Vælg dagen efter vejret

Det kan selvfølgelig være lidt irriterende at man skal vælge ud fra vejret, men gråvejr er bedst til at pudse vinduer. Hvis det regner, er det både træls for dig, men det gør samtidig heller ikke noget godt for dine vinduer. Derfor bør du vælge gråvejr, og gerne efter regnvejret. Solskin tørrer også vand og sæbe hurtigere ud, hvilket betyder streger på ruden. Derudover kan du vælge ret frit, men det er selvfølgelig også nemmest, hvis ikke man skal stå i minusgrader og gøre vinduer rent, men det kan være nødvendigt.

  1. Skrab efter med en passende skraber

En stor del af vinduespudsningen afhænger faktisk af at du skraber efter. Gør du ikke det, så kan det skidt der stadig sidder tilbage i vandet tørre ud og blive siddende på ruden. Derefter er der ikke andet for end at du må på den igen. Det kan du klare med en skraber der passer i størrelsen.

  1. Efterpolering med en ren klud

Alt efter hvor stor en perfektionist du er, kan du altid trække den skridtet videre. Efter skrabningen, kan det være en god ide at tage en klud og køre den over ruden, der hvor der stadig er lidt tilbage. Det skyldes ofte at skraberen ikke passer til ruden eller lignende, og det betyder der er lidt efterarbejde.

  1. Brug vand fra tørretumbleren

Det lyder mærkeligt, men det vand du producerer i tørretumbleren har faktisk den kvalitet, at der er fjernet et stor del mineraler fra det. Derfor kan du bruge det til dine vinduer, og der vil ikke være kalk tilbage. Det er selvfølgelig en stor hjælp, når man pudser vinduer.

  1. Anskaf dig en stige – eller lån en

Selv til stuen kan det være en god ide at få en lille stige. Det er nemlig ikke altid man kan nå helt op i toppen, og specielt når man skraber, kan det betyder problemer. Man skal bør derfor erhverve sig en lille stige, og det kan selvfølgelig også hjælpe, hvis man samtidig skal rengøre vinduer på 1. sal.