Der er mange gode grunde til at overveje at sende dit barn til en feriekoloni. De kommer til at møde nye venner, lære at håndtere situationer uafhængigt (dog i et overvåget miljø), og de vil modnes en smule.

En af de største bonusser, er dog, at feriekolonien tillader børn at koble fra og komme i kontakt med naturen. Faktisk giver nogle feriekolonier ikke engang mulighed for at bringe deres bærbare eller andre elektroniske apparater med, fordi hele pointen er at opleve lejrlivet, ikke tilbringe endnu en uge med at se YouTube videoer.

Her er nogle af de måder, som børnene kommer i kontakt med naturen på.

Kano og Kajak

Videospil og andre former for underholdning vil nogle gange nærmest erstatte den virkelige verden. Når børnene sidder i en kano eller kajak for første gang bliver de ofte overraskede over at det er meget svært at ro tilbage til kysten. Det er ikke fordi midten af en sø har en slags magnetisk eller tyngdepåvirkning, men fordi de roede ud længere, end de var forberedt på.

Men med lidt hvile først, kan de ro tilbage til bredden. At være på vandet er en favorit aktivitet for mange af de børn, der tager på feriekoloni. Men det er dog ikke noget man skal starte på uden at lære en rimelig grad af respekt for, hvordan elementerne skal navigeres da det ikke er ufarligt. Men det er for mange også det der gør det spændende.

Vandreture og klatring

En anden populær aktivitet er vandreture. Mens teenagere elsker at gå til indkøbscentret for følelsen af frihed, de kan få ved at være ude af huset, så er det at være ude i skoven noget der byder på et helt nyt element af eventyr, især når det er ukendt territorium.

Ofte er koloni området let at overvåge, men det tænker børnene ikke over, og ofte føler de det som om de er ude på helt egen hånd. Da de lærer at undgå visse planter, bruge solcreme og mygge spray, og det rette tøj til beskyttelse mod flåter og rifter, og de har selvfølgelig ikke noget imod at blive beskidte.

I nogle tilfælde finder børnene nogle ordentlige klatre træer og kan måske endda opleve at prøve kræfter med en beskeden klippevæg. Selv om det ikke kan synes som en stor præstation for en voksen, oplever blege feriebørn der bor i byen eller forstæderne normalt ikke denne form for muligheder, og det er en stor ting for dem.

Sove i hytter

Der er mange gode grunde til at sove i en hytte. Selvom at det er mindre luksuriøst end at sove hjemme, giver det også den rette udendørs fornemmelse. Og det betyder at børnene kan gå lige uden for døren, og se mere og kigge lige op i den stjerne spækkede himmel.

Fordelene er at de både lærer at sætte pris på nye oplevelser, men samtidig også finder ud af at sætte pris på hvordan e har det hjemme.

Når børnene tager på feriekoloni, lærer de mange ting om sig selv og verden. Og mere end noget andet oplever de også at være i kontakt med naturen. Det kan for nogle børn ikke være noget nyt, men oplevelse for mange af feriebørnene oplever de måske at de er gået glip af nogle af de bedste oplevelser i livet!
Og mon ikke de har lyst til at komme med igen til næste sommer.