lån pengeDer er store forskelle på at optage et banklån i egen bank eller et forbrugslån på nettet. Udbyderen, renten, omkostningerne og formålet er bare fire af de helt centrale forskelligheder.
I denne gør vi dig klogere på de mest væsentlige forskelle du bør kende til.

Banklån: Næsten altid med sikkerhed
Banklån bliver næsten altid lavet med sikkerhed bag. Specielt når der er tale om finansiering til ny bolig eller bil. Det er et helt normalt krav fra bankens side, da det giver dem en mindre risiko.
Som pengeinstitut og lånefirma, handler det hele i bund og grund om risiko. Jo større risiko udbyderen har, desto højere rente vil du komme til at betale. I denne forbindelse bliver din risiko vurderet ud fra dine personlige forhold som indkomst, alder, familieforhold, eventuel gæld etc.

Der er ikke kun sikkerheden til forskel, for renteniveauet vil altid være markant lavere i banken. Dels fordi de kun godkender kunder med en sund privatøkonomi og derved kan tilbyde lavere renter. Dels fordi en sikkerhed bag lånet altid fordrer et lavere renteniveau.

De senere år er der kommet en tendens til, at flere og flere benytter låneudbyderne på nettet. De helt billige tilbyder nemlig renter fra kun 4,8 % og de er derfor blevet et godt alternativ til banken – for nogle og i visse sammenhænge.
At du har mulighed for en lav rente online, er nemlig ikke ens betydende med du får det. Så vær altid meget opmærksom på ÅOP, inden du siger JA til noget.

E-commerceLån online: Altid uden sikkerhed
Mens langt størstedelen af danskerne finansiere deres bolig -og bilkøb med et klassisk banklån, bliver flere og flere forbrugslån ansøgt online. De seneste tal fra 3. kvartal af 2014 viser faktisk at tendensen er stigende, efter et kortvarigt fald i starten af året.

På nettet er det typen lån uden sikkerhed som er blevet populært. Det er der mange årsager til. Den helt altoverskyggende er det nemme og hurtige aspekt. Så snart der skal stilles sikkerhed, kræver det møder og en masse dialog mellem parterne.

Det skriger imod hele det koncept som lånefirmaer online har. Det skal være hurtigt at udfylde en ansøgning og al dokumentation i form af lønsedler og opgørelser kan vedhæftes denne.
Så når du søger online vil det typisk være forbrugslån uden sikkerhed, mens du efterhånden kan underskrive låneaftalen samme dag du ansøger, efter flere udbydere tilbyder digital signatur.
Oversigt over de centrale forskelle

Vi har nu været igennem baggrunden for forskellighederne i med og uden sikkerhed bag lånet. Sidst får du en oversigt over de mest centrale forskelle for dig som forbruger.

• Lån med sikkerhed er billigere
• Forbrugslån online er hurtigere og det er nemmere at blive godkendt.
• Du kan søge op til 350.000 kroner på nettet
• I banken bestemmer din privatøkonomi beløbsgrænsen.
• På nettet er formålet ligegyldigt – det går banken ofte meget op i.

Hvis du gerne vil blive klogere på renteniveauerne hos diverse udbydere, bør du besøge en sammenligningsside som Mybanker. På deres side kan du blive klogere på hvor du bør ansøge og hvem der har hvilke renter.